Inspiratie en tips

Met MBO Raad, NRTO en UWV maakte SBB een inspiratiekaart voor bij- en omscholing in het mbo voor kansrijke beroepen.

De kaart is een hulpmiddel voor werkgevers bij het kiezen voor scholing van werknemers of toekomstige werknemers.

De inspiratiekaart is ook bedoeld voor mbo-scholen die een aanbod ontwikkelen voor bij- en omscholing.

Naar de inspiratiekaart

Opleiden in het mbo voor al uw (nieuwe) medewerkers

Welke voordelen bieden leerbanen voor werkenden en werkzoekenden? Wat zijn de verschillen tussen bbl, derde leerweg en bol? Hoe is de verdeling werk/school, voor wie is het bedoeld, welke niveaus zijn er, wat kost het? Wij vatten het voor u samen in een handig overzicht.

Zoekt uw medewerker of cliënt een nieuwe baan?

Zoekt uw medewerker of cliënt een nieuwe baan? Wijs op de mogelijkheden van een leerbaan, waarbij je een betaalde nieuwe baan combineert met praktijkleren in het mbo.

Lees meer

Geen passende stage of leerbaan gevonden?

Het kan voorkomen dat u voor een groep studenten of werkzoekenden niet voldoende stages of leerbanen kunt vinden. Of dat u voor een specifieke student of werkzoekende speciale wensen hebt. Dan kunt u het tekort melden via het formulier. Een adviseur van SBB uit uw regio neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vraag extra ondersteuning van SBB Externe link

Het mbo-diploma

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) bereidt studenten, zowel jongeren als volwassenen, voor op hun toekomst in de maatschappij. Daarom kent het mbo een drievoudige kwalificatieplicht:

  • opleiden voor een vak
  • opleiden voor een vervolgopleiding
  • opleiden voor goed burgerschap

Het mbo biedt een breed aanbod van opleidingen op verschillende niveaus. Afhankelijk van vooropleiding, leeftijd, ervaring of interesse is er voor elke student een passende opleiding.

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag? Wij zetten de veelgestelde vragen voor u op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen? Bel of mail uw adviseur in de regio van SBB of neem contact op met de Servicedesk. Wij helpen u graag!